17 серпня набув чинності Закон № 613-VIII «Про внесення зміни до статті 247 Кримінального процесуального кодексу України», який був прийнятий 15 липня 2015.

Ст. 247 Кримінального процесуального кодексу доповнено частиною другою, згідно з якою розгляд клопотань про надання дозволу на проведення негласних слідчих (розшукових) дій відносно суддів, працівників суду і правоохоронних органів та / або в приміщеннях судових і правоохоронних органів, віднесене до повноважень слідчого судді, може здійснюватися слідчим суддею апеляційного суду АР Крим, апеляційного суду області, міст Києва та Севастополя за межами територіальної юрисдикції органу досудового розслідування, який здійснює досудове розслідування.

У такому випадку слідчий, прокурор звертаються з клопотаннями про надання дозволу на проведення негласних слідчих (розшукових) дій до слідчого судді апеляційного суду, найбільш територіально наближеного до апеляційному суду, в межах територіальної юрисдикції якого здійснюється досудове розслідування.

http://jurliga.ligazakon.ua/news/2015/8/17/132976.htm